לפני כחודש החלטתי שאני רוצה מאוד לנסות לעבוד עם פילטרים צרי פס על מנת להתמודד לפחות חלקית עם זיהום האור.
ל EAA הפילטרים האלה אכן נותנים פתרון נהדר ומאפשרים בקלות יחסית לראות על המסך פרטים שקשה מאוד לראות במדבר עם מפתחים גדולים אבל EAA זה שלב ביניים בלבד.
לטובת צילום התחלתי לעבוד עם N.I.N.A שמאפשרת שליטה מלאה בכל הציוד, נותנת יכולות חיפוש ופריימינג מאוד נוחות ו Sequencer שכאשר אסיים לטייב את כל ההגדרות מאפשר בקלות הגדרה אוטומטית של מספר מטרות, החלפת פילטרים פוקוס אוטומטי ו dithering. לא דברים שאי אפשר לעשות בתוכנות אחרות אבל זה נראה שהתהליך פשוט מובנה מאוד יפה ב N.I.N.A.
אז לא, עדיין לא סיימתי תמונה אחת כראוי עם כל הפילטרים אבל הנסיון הראשון היה על ערפילית הנשר ועמודי הבריאה שבתוכה:
התמונה בעייתית מהרבה בחינות, פוקוס לא טוב, ובגלל שינוי די גדול באיפוס לצפון גם קשה היה ליישר את הפריימים של המימן והחמצן, הגופרית לא קיימת והחמצן חלש מדי. שלא לדבר על הצביעה החובבנית.
בנסיון האחרון הצלחתי לאסוף מספר קטן של פריימים של גופרית אבל המימן כל כך חזק (הירוק) שכאשר הוא בתמונה הוא מאפיל על הכל אז הנה השילוב של חמצן בכחול וגופרית באדום:
רואים ממש יפה את ההבדלים בין בין אורכי הגל השונים וגם רואים שיש צורך באיסוף של הרבה יותר מידע.
ועוד נסיון עם הנשר – הפעם הורדתי בצורה משמעותית את המימן:
בעוד לא מעט מידע הלך כאן לאיבוד, התמונה, למרות שהצבעים עדיין לא מאוזנים נראית פחות כמו ערפילית שעשויה מאבק של קריפטונייט.
אלה צעדים ראשונים אבל היכולת לקבל פרטים על ערפיליות ממקום יחסית מואר כמו ביישוב שלי מאוד מעודדת.
אובייקט נוסף, אחד האהובים עלי, הוא ה Veil. שאריות סופר נובה שמכסות שטח עצום בחלל. הנסיון הראשון שלי היה כמה פריימים של חמצן על החלק המזרחי – ערפילית העטלף:
גם כאן כמות הפרטים מדהימה והפוטנציאל של האובייקט הזה אפילו מהבית הוא נהדר.
הניסוי הבא שלי היה עם הטלסקופ הקטן – AT60ED שאמור לתת שדה רחב עם המצלמה שלי.
כאן כבר הייתי צריך לבנות את כל הריג מחדש, לאזן ולהצפין (כי הגבהתי את הפיר) אבל התוצאה הראשונה לא רעה בכלל:
סוף סוף העקיבה טובה, השדה עצום, ה Platesolve עובד לא רע ורק צריך לחבר את מיישר השדה במרחק המתאים של 55ממ מהחיישן. מרוב חיפזון לא עשיתי זאת ומה שקיבלתי זה שדה לא ישר בצורה מוגזמת. ניתן לראות את הכוכבים המרוחים בפינות למרות שזה קרופ די גדול. גם פוקוס אוטומטי לא עבד כראוי ואני מקווה שזה יתחיל להסגר גם ברגע שהתמונה תהיה חדה מכל הכיוונים.
מה למדתי מהשבועיים הנהדרים האלה?
1. איפוס לצפון איפוס לצפון איפוס לצפון! למרות שקיבלתי עקיבה לא רעה בכלל, העצלנות שלי גרמה ל Guiding לעבוד מאוד קשה וכל זה בגלל חוסר הסבלנות שלי והרצון לראות אובייקטים על המסך כמה שיותר מהר (תודה ל @Liron.na שדחקה בי לשפר את האיפוס)
2. פוקוס אוטומטי הוא הכרחי
3. אני צריך ללמוד איך לערוך תמונות כאלה
4. לקחת פלאטים ודארקים כמו שצריך – באמת הגיע הזמן
5. צריך עוד להבין בדיוק את זמני החשיפה והרגישות האופטימליים
אז המצפה עובד והפרוייקט שלי לקיץ יהיה אזור קבוצת ברבור בשדה רחב – ה Veil, North America, Pelican וכל אזור Sadr שאפשר להתחיל לצלם יחסית מוקדם.
מעבר לזה, מכיוון ששובר האור הגדול התפנה ומשמש כרגע כמתאם בין הטלסקופ הקטן והחצובה, אני אחזיר אותו למצב של שמש. ככה אפשר יהיה לעבוד גם בלילות וגם בימים ללא החלפת טלסקופים או איזון מחודש בין מטרות.