אמנם עבר לא מעט זמן מהצילומים עצמם אבל רציתי לתעד את החוויה גם בשביל עצמי וגם לכל מי שמעוניין.

ב 18 לספטמבר יצאתי עם הציוד במטרה לצלם את הירח. הוא היה במופע כמעט מלא ואני בדרך כלל לא מצלם בימים האלה. מכיוון שצדק ושבתאי יצאו ראשונים מאחורי הגג שהסתיר אותם בתחילת הערב, ניסיתי את מזלי איתם.

למטרות האלה, הטלסקופ המועדף והמתאים ביותר הוא הסלסטרון C8, סוס עבודה פלנטרי במשקל קל. הוא גם מתאים במשקל לחצובה שלי ומאפשר לה לעקוב בצורה די טובה. הדבר היחיד שחסר לי (עד אתמול) זה פוקוסר אוטומטי. לעשות פוקוס עם פוקוסר ידני זה מאוד מתסכל. קודם כל עובדים עם שטח מאוד קטן של החיישן שזה כמו הגדלה גבוהה אז כל נגיעה או תזוזה מורגשת היטב. לפחות החצובה עצמה יציבה בצורה מופלאה מה שעוזר לשכך את הרעידות. עדיין, זה יכול לתסכל.

בתמונה ניתן לראות את סדר הופעת האובייקטים – שבתאי מימין, צדק באמצע והבוהק של הירח ממש בפינה.

20210918_220536

כבר על המסך התמונה נראתה יציבה מאוד מה שהעיד על ראות טובה מאוד. התמונות קטנות מאוד – לא השתמשתי בבארלו (כדאי לנסות בהזדמנות הבאה) וזה איפשר לי לקבל קצב פריימים די גבוה – כ 100 לשניה. צילמתי מספר סרטונים של 45 שניות ומייד שלחתי ל AutoStakkert כדי לבדוק את גרף האיכות. מתוך 4500 פריימים, לקחתי 36 אחוזים. ניתן היה לקחת יותר אבל רציתי להשתמש בטובים ביותר. התוצאה שקיבלתי הפתיע אותי לטובה. מעולם לא יצאה לי תמונה שמתקרבת למה שקיבלתי אחרי הערמה ועוד לפני עיבוד:

אחרי העיבוד ב Registax ונגיעה ב Photoshop זה נראה כך. אזור הקוטב נראה יפה מאוד, המון פסי עננים, צל מודגש שמטיל הכוכב על הטבעות וטבעות נהדרות. אני חושב שהטבעת החיצונית נראית קצת מוזר אבל בסופו של דבר אני מאוד מרוצה מהתוצאה. אזור הקוטב בכלל הפתיע אותי לטובה, לא ציפיתי לראות שם כלום.

21_51_19_lapl4_ap36_conv_reg1

ההפתעה האמיתית הגיע כשעברתי לצדק. משחק עם הפוקוסר ואותו קצב פריימים.

כבר כאן ראיתי שהתוצאה שקיבלתי הרבה יותר מאשר עוברת את הציפיות שלי. השכנים לא מבינים למה צעקתי אבל צעקתי משמחה ומייד התפנתי לעריכה מהירה על הלאפטופ שאיתו צילמתי. כן, התמונה מעט רועשת אבל כמות הפרטים שמתגלה על צדק היא פשוט מדהימה. בתוך הכתם האדום יש נקודה שלא ראיתי מעולם, פס העננים שמימינו מתעקל יפה מאוד מעליו ובחגורת העננים העליונה כמות הסערות "הקטנות" פשוט מדהימה.

הפרט שהכי אהבתי זה סלסולי העננים האפורים שניתן לראות על החגורה המרכזית והרחבה שמעל הכתם. הייתי בטוח שקיבלתי כאן עיוות של המצלמה או של העריכה וחיפשתי תמונות עדכניות ברשת. שמחתי לראות שזה פרט אותנטי ולא איזה Artifact מהצילום.

22_30_23_Jupiter

התמונה הזו עובדה רק עם Registax כי הפוטושופ הוסיף המון רעש, כנראה שהייתי אגרסיבי מדי. גם כאן היה ניתן אולי להיות עדין יותר.

אבל בכל מקרה, הנה התמונה עם החידוד האגרסיבי. מלאת רעש אבל מוסיפה לא מעט פרטים (אשמח לשמוע דעות מה לדעתכם נראה טוב יותר)

22_30_23_Jupiter_sh

ביום למחרת, שוב יצאתי לפרוייקט של תמונה פנורמית של הירח הכמעט מלא אבל לפני הירח, ניסיתי את מזלי עם צדק שוב (את שבתאי משום מה לא הצלחתי להכניס לפוקוס טוב)

הפעם קיבלתי את הצד השני של כוכב הלכת וכאן כבר יש שני עיבודים שונים לגמרי.

עיבוד ראשון – ניתן לראות כמות אדירה של פרטים כמו שלא הצלחתי לצלם אף פעם בעבר והסופות בחלק העליון הפתיעו אותי. אם אני לא טועה הן לא היו שם מספר ימים קודם. הצבעים יצאו חיוורים כנראה בגלל משחק מיותר עם ה Gamma 

Jupiter

העיבוד השני – הרבה יותר חד, הרבה יותר פרטים, פחות רעש וצבע שהרבה יותר מניחים את הדעת. בחלק התחתון מופיעות סופות שבעיבוד הקודם בכלל לא היו ובכלל התמונה הזו הרבה יותר טובה

Jupiter

אלה באמת היו יומיים מאוד מוצלחים מבחינתי כי הצלחתי להתקדם וזה כמובן משאיר טעם לעוד.

על מעללי הירח בימים האלה אקדיש פרק נפרד – יש המון חומר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *