אחרי שבשבת צפיתי וצילמתי את כתם השמש העצום – AR2781 שמו – באמצעות פילטר אור לבן, ביום ראשון בבוקר השמיים היו נקיים יותר וזו הזדמנות להשתמש בפילטר H-Alpha.
הציוד היה מוכן תוך רבע שעה אחרי שהילדים גורשו מהבית למסגרות החינוכיות והשמש בפוקוס מייד אחרכך. כל התרגולת הפכה למהירה מאוד.
ממבט חטוף, אזור פעיל הכולל כתם שמש מייד קפץ לעין. הייתי בטוח שזה אותו האזור ושהוא השתנה מספיק כדי להראות מוזר אבל בכל זאת החלטתי להעיף מבט מסביב, לראות מה עוד חדש בגהינום.
כשהגעתי לכתם הגדול באמת, כבר לא היה מקום לטעויות. הוא ממש עצום עד כדי שהוא תופס את כל השדה.
מה שיפה כאן זה שב H-Alpha רואים כל כך הרבה פרטים שזה מדהים. גם במסך המחשב, עוד לפני שלקחתי Flats כדי להפטר מטבעות ניוטון, ושהכל עדיין סובל מרעידות האטמוספרה רואים פעילות מדהימה ודינמית – כן, הכתם הוא בכלל לא סטטי ובמבט מעמיק רואים שינויים קלים ככל שעובר הזמן וזה ממש מרתק.
עוד משהו שהפילטר H-Alpha מאפשר זה היכולת לצפות בהתפרצויות על קצה השמש. אני עדיין לא יודע לצלם אותן כראוי אבל הטכניקה היא להעלות את ה Gain ומעט את החשיפה, מה שמגביר את הרגישות וחושף דברים חיוורים יותר. התפרצויות הן הרבה יותר חיוורות מפני השטח ועל כן דורשות להגביר את רגישות המצלמה. ניתן גם לשנות את רוחב הגל של הפילטר אבל מכיוון שבסופו של דבר רציתי להתמקד באזור הכתם, השארתי את הרוחב הצר יותר.
בתמונה ניתן לראות את הצילום בפילטר אור לבן בפינה הימנית התחתונה ואת הכתם הגדול והאזור הפעיל שמסביבו בתמונה העיקרית.
התמונות צולמו בהפרשים של יום אבל הצורה הכללית של האזור נשארה די דומה.

גרסאת השחור לבן של האזור המדהים הזה:

בנוסף – צילום ווידאו לא ערוך של התפרצות בחלק הצפוני של השמש. לא הצילום הטוב ביותר אבל מעביר את התחושה.