אחרי שצפייה בשמש העלתה חרס, החלטתי לנסות לצלם אותה.
מצלמה בכל מקרה הוזמנה, לטובת הירח וכוכבי הלכת ולשמחתי, שנת הלימודים חזרה לשליש מהילדים אז התפנו לי קצת הבקרים.
בעוד את הירח וכוכבי הלכת הצלחתי לצלם די בקלות באיכות יחסית נחמדה, השמש המשיכה לחמוק ממני.
לא הצלחתי להגיע לפוקוס גם עם המצלמה!
ההנחה המוטעית שלי הייתה שחסר לי פוקוס אחורה ולטובת זה הזמנתי מאריכים.
אחרי שהמאריך הראשון לא עזר, הזמנתי עוד שניים.
כשגם השניים האחרים לא עזרו כבר עמדתי מול שוקת שבורה. ניתן גם לראות שהמצלמה נמצאת במרחק ממש לא סביר עם כל המאריכים.

כששאלתי את דדי אם יש לו רעיון, הוא מייד ביקש להתשתלט על המחשב וקבע שהבעיה היא פוקוס.
קודם כל, מכיוון שהמצלמה שלי היא צבעונית, מקבלים אזור אדום מרוח עם טבעות גדולות. כדי לנטרל את הצבע הקשה לעין, האדום הוסט למונו והמריחה האדומה הפכה לאפורה. את המאריכים של הפוקוס הסרתי לאחר כבוד ובעוד דדי מסתכל על התמונה המתקבלת, הזזתי את הפוקוסר מהמיקום הקרוב ביותר שלו. בשלב מסויים דדי ביקש להחזיר בחזרה. אני חייב להגיד שלא באמת ראיתי משהו על המסך אבל החזרתי את הפוקוס בחזרה, הפעם עם הידית העדינה ופתאום פני השמש הופיעו!
כל העניין היה פוקוס עדין וסבלנות.
בשעה טובה, הבעיה העיקרית שלי עם כל סיפור השמש נפתרה. הבעיה השניה, המצלמה הפחות מתאימה גם נפתרה, המצלמה הוחלפה עם המצלמה של גיא. הוא רצה צבעונית לטובת צפייה על מסך באובייקטים (EAA) אז זה די הסתדר.
אז די זהו זה. מערכת בסיסית שאיתה אפשר לצלם או לצפות בשמש דרך מסך המחשב מוכנה ופועלת, ואפילו יש תוצאות לא רעות. מהנקודה הזו אפשר להתחיל ללמוד את הדקויות של צפייה וצילום של השמש ויש לא מעט כאלה.
בסופו של דבר, לטובת צילומי שמש אני מתכנן על שליטה בכל המערכת מתוך הבית. חצובה, מצלמה ופוקוסר. בינתיים אני נהנה להתחיל את הבקרים בצילום השמש ולהשקיע בעריכה בערבים.

מה הלאה? לנסות לצלם עם הפילטר מכוון לאורכי גל שונים ולראות את ההבדלים, לנסות לשחק עם הגדרות החשיפה והרגישות ולשפר את יכולות העריכה
קצת תמונות:

