בשעה טובה הסתיים לו החופש הגדול (מדי) והתפנתי לצילומי שמש.
גם התחזית היתה אמורה להיות לטובתי אבל תחזית היא רק תחזית, היא לא עובדה מוגמרת אבל בסופו של דבר, למרות מזג האויר, יצאו שתי תמונות סבירות של השמש.
רוב הזמן השמיים נראו ככה:

לא להיט גדול ובנוסף הצטרפה לה רוח מציקה שהרעידה את הציוד בלי הפסקה.
מה כן היה טוב? בדקתי את הכבל USB 3 החדש שרכשתי – 20 מטר – כדי שאוכל לשבת בחדר בקומה השניה עם הלפטופ, המסך הגדול ושאר ציוד הקפי נוח ולא לגרור את הלפטופ לקומה למטה כדי שהכבל יגיע. בנוסף, התקנתי לפטופ חדש שאמור לסחוב את הצילום וגם העריכה בלי מאמץ מיוחד והכל ניגן טוב ביחד.
זה נראה ככה:
אז אחרי שהתלוננתי על מזג האויר – דבר קבוע בתחביב הזה – אפשר לעבור לחלק היותר אומנותי.
על השמש היום מספר אזורים פעילים, שניים מהם בדרך אל מעבר לקצה ואחד חדש שבדיוק צץ מעבר לאופק.
התוכנית הייתה לצלם סרטון אבל העננים הפריעו והפוקוס השתנה כל הזמן עם עם כל ענן חולף אז הספקתי לצלם את האזור AR2860 שבדיוק עוזב אותנו לצד השני של השמש ובנוסף, התפרצויות נהדרות בחלק הצפוני של השמש.
נתחיל עם ההתפרצויות, כנראה התמונה המוצלחת של היום ומפתיעה בכמות הפרטים בהתחשב בתנאים:

ובגרסה הצבעונית:

והגרסה הפסיכדלית לגמרי:

מצד ימין של שתי ההתפרצויות האלה מצאתי התפרצות גדולה מאוד אבל מעט חיוורת יותר. עד שהגעתי לצלם אותה תנאי הראות כבר היו ממש ממש גרועים:

האזור הפעיל AR2860 לא קיבל ממני מספיק תשומת לב בכלל הפעם – רק תמונה אחת במספר עריכות שונות. ממש חבל כי הוא אזור שמורכב מהרבה כתמי שמש, פילמנטים והתפרצויות – פשוט הכל מהכל. אין מה לעשות, ראות ראות ועוד טיפה שקיפות יעשו את ההבדל.
העריכה המועדפת עלי – שחור לבן נגטיב, עוזר להבליט את הפילמנטים ופרטים נוספים על פני השטח וגם את ההתפרצות על הקצה וזרמי הפלזמה שיוצאים ממנה

הגרסה As Is. כאן רואים יפה יותר את הכתמים עצמם אבל כל השאר בולט קצת פחות

ואי אפשר בלי קצת צבע:
